Bezglutenowy, waniliowo-czekoladowy deser z malinami
Bezgultenowy deser

Masz ochotę na pyszny i zdrowy deser? Wypróbuj przepis na waniliowo-czekoladowy przekładaniec w wersji bezglutenowej.

Wartość odżywcza w 1 porcji:
  • Energia 369 kcal
  • Białko 13,1 g
  • Tłuszcze 6,99 g
  • Węglowodany 69 g
Składniki na 1 porcję:
  • 100 g mrożonych malin
  • 50 g płatków jaglanych
  • 150 g mleka
  • aromat waniliowy/ kilka ziarenek cukru wanilinowego
  • łyżeczka miodu
  • 2 łyżeczki kakao
Przygotowanie: Maliny lekko rozmrozić, zblendować, bądź rozdrobnić. Płatki zalać mlekiem i gotować 2 min do uzyskania konsystencji papki. Dodać aromat waniliowy bądź cukier wanilinowy i miód. Zmiksować do uzyskania konsystencji kremu. Podzielić krem na dwie części do jednej dodać kakao i ułożyć ją starannie na samym dole szklanki, słoiczka, kieliszka. Następnie nałożyć na czekoladową warstwę połowę rozdrobnionych malin, waniliową warstwę i znowu rozdrobnione maliny. Można ustroić listkiem mięty.

Bezglutenowy deser z malinami

Dietetyk Tomiła Karwowska

Tomiła Karwowska
dietetyk

Nowość! Kuracja Online
×

Napisz do nas!

Umów się na wizytę