Deser z kaszy jaglanej
Deser z kaszy jaglanej-01

Słodki deser bez cukru np. na podwieczorek. Dla dwóch osób.

Składniki:
  • 80g kaszy jaglanej (około 6 łyżek);
  • 1 dojrzały banan;
  • 4 dojrzałe kiwi;
  • ½ łyżeczki miodu;


Przygotowanie:
Kaszę jaglaną ugotować na miękko według przepisu podanego na opakowaniu. Wystudzoną kaszę zmiksować z bananem, dodać miód i dobrze wymieszać. W osobnym naczyniu zmiksować kiwi. W pucharkach układać naprzemiennie kaszę jaglaną i mus z kiwi. Schłodzić przed podaniem.

Wartość odżywcza (dla 1 porcji): 300 kcal
Białko – 6,5 g
Tłuszcze – 2,1 g
Węglowodany – 67,2 g

Dietetyk Sylwia_Jajuga-01

Sylwia Jajuga
dietetyk

Nowość! Kuracja Online
×

Napisz do nas!

Umów się na wizytę