Jajka faszerowane pastą z awokado
Jajka awokado

Jajka + awokado = połączenie idealne! :) Spróbujcie…



Składniki:
  • 80 g Awokado
  • 300 g Jaja kurze całe (5 szt.)
  • 20 g Jogurt naturalny
  • 20 g Słonecznik nasiona
  • Czosnek, kiełki


Sposób przygotowania:
Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na pół, oddzielić białko od żółtka. Słonecznik podprażyć na suchej patelni. Awokado, przekroić na pół, wyjąć pestkę i obrać, następnie ugnieść z jogurtem, żółtkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, prażonym słonecznikiem, odrobiną soli i pieprzem. Jajka faszerować pastą za pomocą szpicy lub łyżeczki. Podawać posypane kiełkami.

Dietetyk_Patrycja Pawlikowska

Patrycja Pawlikowska
dietetyk

Nowość! Kuracja Online

Napisz do nas!

Umów się na wizytę