Jesienna zupa marchewkowa

Jesienna zupa marchewkowa

Przygotowanie:

Wartości odżywcze:

  • Energia( 6 porcji): 774 kcal
  • Białka: 20.8 g
  • Tłuszcze: 4.06 g
  • Węglowodany: 177 g

Składniki:

  • kilogram marchewek
  • seler korzeniowy 400g
  • ziemniak 150g
  • cebula 105g
  • imbir świeży
  • czosnek surowy (20g – 4 ząbki)
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Warzywa pokroić na mniejsze części i zalać wodą tak aby je przykryła. Gotować aż warzywa będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem. Jak zupa delikatnie ostygnie zblendować ją.



23163884_1688449874519135_1722515168_n



Dietetyk Sylwia_Jajuga-01


Sylwia Jajuga
dietetyk