Kanapki z pastą fasolowo-pieczarkową
pasta fasolowa

Przepis na 4 porcje, 1 porcja to około 330 kcal
  • Puszka czerwonej fasoli (400 g)
  • 200 g pieczarek
  • łyżka oliwy z oliwek
  • mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • słodka papryka
  • 4 ogórki kiszone
  • sól, pieprz, sok z cytryny, szczypiorek
  • 8 kromek pieczywa pełnoziarnistego (kromki po 40 g)

Cebulę posiekać i poddusić na oliwie razem z pokrojonymi w plastry pieczarkami. Fasolę odsączyć i przepłukać go po bieżącą wodą z zalewy. Fasolę, cebulkę i pieczarki umieścić w naczyniu, dodać czosnek, szczyptę papryki, soli i pieprzu, łyżkę soku z cytryny i 3 łyżki wody, całość dokładnie zmiksować na pastę. Kromki chleba posmarować pastą, posypać szczypiorkiem i podać w towarzystwie kiszonych ogórków.
Nowość! Kuracja Online
×

Napisz do nas!

Umów się na wizytę