Kanapki z pastą jajeczną z awokado i szpinakiem
Pasta jajeczna z awokado

Dziś przepis na pastę jajeczną o świetnych wartościach odżywczych – pełnowartościowe białko z jajka, zdrowe kwasy tłuszczowe z awokado, bogactwo witamin i odrobina żelaza ze szpinaku. Do tego piękny zielony kolor. Na zdrowie!

Przepis na 2 porcje, 1 porcja: 290 kcal

Składniki:
  • 2 małe bułki żytnia
  • 2 jajka
  • ½ awokado
  • spora garść szpinaku
  • łyżka jogurtu
  • szczypiorek
  • świeże warzywa (pomidor, ogórek, rzodkiewka lub papryka)


  • Sposób przygotowania:
    Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Awokado obrać ze skórki. Wszystkie składniki wrzucić do blendera, dodać szczyptę soli i pieprzu i zmiksować na gładką pastę. Pieczywo posmarować pastą, kanapki udekorować szczypiorkiem lub bazylią i podać z warzywami obok.

    Pasta jajeczna z awokado 2

    Marta Marzec

    Marta Marzec
    Właściciel poradni Mój Dietetyk

    Nowość! Kuracja Online

    Napisz do nas!

    Umów się na wizytę