Komosa ryżowa z awokado, pieczone bataty z sałatką z mango i orzeszkami nerkowca

Komosa ryżowa z awokado, pieczone bataty z sałatką z mango i orzeszkami nerkowca

Przygotowanie:

Wartości odżywcze:

  • Energia : 681 kcal
  • Białka : 14,3 g
  • Tłuszcze : 24,8 g
  • Węglowodany : 108 g

Składniki:

  • bataty 230 g
  • komosa ryżowa 40 g
  • awokado 80 g
  • pomidorki koktajlowe 100 g
  • mango 50g
  • orzeszki nerkowca 5 g
  • sezam czarny i biały 5 g
  • olej lniany 5g

Wykonanie:

Komosę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pół awokado obieramy i układamy na ugotowanej komosie ryżowej. Bataty obieramy, kroimy w słupki i pieczemy w piekarniku na 200 stopni około 15 minut. Roszponkę i szpinak myjemy, dodajemy pokrojone mango, pomidory, pokuszone orzeszki nerkowca, olej lniany i mieszamy. Upieczone bataty układamy na talerzu razem z sałatką i komosą z awokado.

22782265_1677838502246939_2086873074_n