Korzenny pudding kasztanowy
KASZTANY

To kasztany można podać inaczej niż pieczone? Można! Mąka kasztanowa jest idealnym zamiennikem dla mąki tradycyjnej, w szczególności idealna dla bezglutenowców oraz diabetyków, ze względu na zerową zawartość glutenu oraz na niski indeks glikemiczny.

Wartość odżywcza w 4 porcjach:
  • Energia 529 kcal
  • Białko 8 g
  • Tłuszcze 20 g
  • Węglowodany 81 g
Składniki:
  • 600g mleka migdałowego
  • 5 łyżek mąki kasztanowej
  • cynamon
  • miód/ syrop daktylowy, z agawy
  • 2 łyżeczki oleju kokosowego
Przygotowanie: Mleko wlewamy do garnka, dodajemy pozostałe składniki, mąkę dodajemy na końcu. Mąkę warto przesiać przez sitko, aby nie powstały grudki. Bardzo dokładnie mieszamy na gładką masę. Garnek wstawiamy na palnik i zagotowujemy, całość gotujemy 2-3 min, cały czas dokładnie mieszając. Przelewamy masę do miseczek. Dekorujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego!

IMG_4916

IMG_4932

Zuzanna Wieła Dietetyk Wronki-22

Zuzanna Wieła
dietetyk

Nowość! Kuracja Online
×

Napisz do nas!

Umów się na wizytę