Makaron z szpinakiem i suszonymi pomidorami

Makaron z szpinakiem i suszonymi pomidorami

Przygotowanie:

Wartości odżywcze:

  • Kalorie: 898 kcal
  • Węglowodany: 144 g
  • Białka: 27,9 g
  • Tłuszcze: 28,3 g

Składniki (porcja dla dwóch osób):

  • 2 ząbki czosnku
  • 5 sztuk pomidorów suszonych
  • 160 g makaronu spaghetti
  • 2 garści świeżego szpinaku
  • łyżka oliwy
  • sól, pieprz, przyprawy do smaku według uznania

Sposób przygotowania:
Czosnek zeszklić na oliwie.Suszone pomidory pokroić , szpinak opłukać i odciąć łodyżki.Do czosnku dodać pokrojone pomidory oraz szpinak.Do całości dodać ugotowany wcześniej makaron.Wszystko dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku według uznania.



i



Dietetyk Sylwia_Jajuga-01


Sylwia Jajuga
dietetyk