Makaron z szpinakiem i suszonymi pomidorami
2

Wartości odżywcze:
  • Kalorie: 898 kcal
  • Węglowodany: 144 g
  • Białka: 27,9 g
  • Tłuszcze: 28,3 g
Składniki (porcja dla dwóch osób):
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 sztuk pomidorów suszonych
  • 160 g makaronu spaghetti
  • 2 garści świeżego szpinaku
  • łyżka oliwy
  • sól, pieprz, przyprawy do smaku według uznania
Sposób przygotowania: Czosnek zeszklić na oliwie.Suszone pomidory pokroić , szpinak opłukać i odciąć łodyżki.Do czosnku dodać pokrojone pomidory oraz szpinak.Do całości dodać ugotowany wcześniej makaron.Wszystko dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku według uznania.

i

Dietetyk Sylwia_Jajuga-01

Sylwia Jajuga
dietetyk

Nowość! Kuracja Online
×

Napisz do nas!

Umów się na wizytę