Owocowe szaszłyki

Owocowe szaszłyki

Przygotowanie:

Owocowe szaszłyki to piękna propozycja na lekki deser lub sylwestrową słodką przekąskę. Ładnie wyglądają podane w formie jeżyka – wkłute do połówki jabłka położonej na talerzyku lub do górnej części ananasa z liśćmi.

Przepis na 12 porcji, 1 porcja: 40kcal

  • 200 g Ananas świeży
  • 150 g Jabłko
  • 150 g Banan
  • 150 g Winogrona
  • 150 g Mandarynki
  • Patyki do szaszłyków (moje patyki miały 15cm długości)

Owoce obrać i pokroić lub podzielić na cząstki. Żeby banan i jabłka szybko nie zbrązowiały można je skropić i posmarować sokiem z cytryny. Nadziewać naprzemiennie na patyki do szaszłyków.

Owocowe szaszłyki