Rolada z indyka w szynce parmeńskiej z suszonymi pomidorami i kaparami
Rolada z indyka w szynce parmeńskiej

Aromat wędzonej szynki przenika do mięsa dzięki czemu jest bardzo aromatyczne. Mięso można podać zarówno na ciepło, do świątecznego obiadu, jak i na zimno na śniadanie lub kolację.

Przepis na 12 porcji, 1 porcja: 137kcal

  • 1200 g Mięso z piersi indyka bez skóry
  • 100 g Szynka wieprzowa gotowana
  • 100 g Pomidory suszone w oleju
  • 40 g Kapary
  • 10 g Oliwa z oliwek
  • 100 g Serek Turek Figura
  • Tymianek świeży, rękaw do pieczenia

Wybrać podłużną pierś indyka. Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i pieprzem. W piersi uformować kieszonkę nacinając ją delikatnie wzdłuż. Kieszonkę wysmarować serkiem, umieścić w niej odcedzone suszone pomidory oraz kapary i kilka gałązek tymianku. Pierś owinąć plastrami szynki, włożyć do rękawa, zawiązać. Piec około godziny w temp. 180st.

Rolada z indyka w szynce parmeńskiej

  • Marcin Białasek

    Brzmi ciekawie i liczba kalorii nie przerażająca :)

Nowość! Kuracja Online
×

Napisz do nas!

Umów się na wizytę