Serek wiejski z bakaliami

Serek wiejski z bakaliami

Przygotowanie:

Serek wiejski z bakaliami to zdrowa, szybka i prosta w wykonaniu przekąska.

Jedna porcja to około 290 kcal, 20 g białka, 30 g węglowodanów i 11 g tłuszczu.Z przepisu wychodzi 1 porcja serka z bakaliami.

Składniki:

  • 1 opakowanie serka wiejskiego lekkiego / 150g
  • 2 łyżki musli / 20g lub 2 wafle ryżowe pełnoziarniste / 20g
  • orzechy włoskie lub migdały – kilka sztuk / 10g
  • rodzynki lub suszona żurawina – kilka sztuk / 15g
  • cynamon (szczypta)

    Sposób przygotowania:


    Do pojemnika wsyp bakalie i musli, dodaj serek wiejski, cynamon (opcjonalnie), zamknij opakowanie. Zamiast musli, oddzielnie możesz zapakować wafle ryżowe.

    Ola Pasich

    Aleksandra Pasich
    dietetyk