Szarlotka extra fit

Dieta

Przygotowanie:


B艂yskawiczna w przygotowaniu, prawie o po艂ow臋 mniej kaloryczna, przy zachowaniu tego co w szarlotce najcenniejsze –
aromatycznego cynamonu i soczystych, pieczonych jab艂ek 馃檪

Przepis na 6 porcji/ 1 porcja to 178 kcal

  • 150 g Otr臋by owsiane
  • 50 g Jogurt naturalny, 2% t艂uszczu
  • 60 g Jaja kurze ca艂e
  • 10 g Mi贸d pszczeli
  • 800 g Jab艂ko
  • 20 g Rodzynki
  • 10 g Cukier waniliowy
  • Cynamon

Otr臋by owsiane, jajko, jogurt i mi贸d wyrobi膰 na jednolit膮 mas臋. Jab艂ka obra膰, pokroi膰 w 膰wiartki, kt贸re nast臋pnie poci膮膰 na ma艂e plasterki i obficie posypa膰 cynamonem. Rodzynki wyp艂uka膰 i zaparzy膰 wrz膮tkiem. Niedu偶膮 okr膮g艂膮 blaszk臋 wy艂o偶y膰 mas膮 otr臋bow膮 z podwy偶szonym brzegiem. Na masie u艂o偶y膰 jab艂ka i rodzynki, po czym posypa膰 cukrem waniliowym. Wstawi膰 do nagrzanego piekarnika na ok. 180 na 20-30 min, a偶 brzegi si臋 zarumieni膮.