Szpinakowe muffiny z fetą i suszonymi pomidorami
muffiny szpinak

Przepis na 8 muffinek, 1 muffinka około 140 kcal
  • szklanka mąki pełnoziarnistej (150 g)
  • ½ szklanki mleka (150 ml)
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 g sera feta 12% tłuszczu
  • 400 g rozmrożonego rozdrobnionego szpinaku
  • 6 kawałków suszonych pomidorów
  • ząbek czosnku, pieprz, tymianek
  • 2 pęczki rzodkiewki

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać mleko, jajko i oliwę i połączyć składniki. Do masy dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, pół łyżeczki tymianku i szczyptę pieprzu. Fetę pokroić w kostkę, pomidory na kawałki (jeśli są z oleju to odsączyć je najpierw w ręczniku papierowym), wymieszać z resztą składników. Gotową masę przełożyć do foremek na muffiny. Babeczki piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Podać z rzodkiewkami obok.
Nowość! Kuracja Online
×

Napisz do nas!

Umów się na wizytę