Wiosenna sałatka z fetą i słonecznikiem

Wiosenna sałatka z fetą i słonecznikiem

Przygotowanie:

Przepis na 4 porcje, 1 porcja: 156kcal

  • 100 g Roszponka (lub inna sałata)
  • 1 szt. Ogórek świeży
  • 1 pęczek Rzodkiewka
  • 120 g Ser Feta 10 lub 12% tłuszczu
  • 4 łyżki Słonecznik, nasiona
  • 200 g Jogurt naturalny
  • Szczypiorek

Sałatę myć, osuszyć i porwać. Ogórka i rzodkiewkę pokroić w plasterki, fetę w kostkę. Słonecznik zrumienić na suchej patelni. Jogurt wymieszać z posiekanym szczypiorkiem, przyprawić solą i pieprzem. Warzywa wymieszać z fetą, polać jogurtem i posypać zrumienionym słonecznikiem.