mgr Anna Hajost – rozwój zawodowy i osiągnięcia

Edukacja:
  • 2015-2017 – Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu, studia uzupełniające magisterskie, kierunek: dietetyka, tryb studiów: stacjonarne, tytuł pracy mgr: ,,Błędy dietetyczne a znajomość postępowania żywieniowego w profilaktyce i leczeniu nadwrażliwości pokarmowych”;
  • 2012-2015 – Uniwersytet Mikołaja Kopernika Collegium Medicum w Bydgoszczy, kierunek: Dietetyka, tryb studiów: stacjonarne, tytuł pracy lic.: ,,Żywność ekologiczna a konwencjonalna”.
Uczestnictwo w kursach, szkoleniach i konferencjach:
  • „Celiakia i pierwotna nietolerancja laktozy w praktyce”;
  • „Żywienie w chorobach tarczycy”;
  • „Dietoterapia Zaburzeń Metabolicznych” (I Ogólnopolska Konferencja Naukowa);
  • „Najnowsze standardy diagnostyczne i terapeutyczne zaburzeń metabolicznych” (IX Konferencja);
  • „Przez żołądek do… DNA” – Konferencja Nutrigenomiczna;
  • „Aktualne standardy leczenia otyłości”;
  • „Żywienie i suplementacja w sporcie”;
  • „Rola i manipulacja węglowodanów w diecie i treningu osób o wzmożonej aktywności fizycznej”.
Odbyłam praktyki w Szpitalu Uniwersyteckim nr 2 im. dr Jana Biziela oraz Szpitalu Uniwersyteckim im. dr Antoniego Jurasza w Bydgoszczy, gdzie miałam kontakt z pacjentami na różnych oddziałach, m.in. onkologii dziecięcej, nefrologii, kardiologii, geriatrii, intensywnej terapii oraz w poradni dietetycznej.
Nowość! Kuracja Online
×

Napisz do nas!

Umów się na wizytę