POWRÓT

BIO Mozzarella – FRANCIA

Bio Mozzarella

Ocena ogólna produktu: 4/5

Skład w 100g:
Tłuszcz:17,10 g
Węglowodany: 1,70 g
Białko: 18,10 g
Wartość energetyczna: 969 kJ/233 kcal

Nasza opinia: BIO Mozzarella sporządzana jest z ekologicznego pasteryzowanego mleka. Jest bardzo dobrym źródłem białka oraz wapnia. Oprócz wapnia dostarcza także fosfor, selen, sód, cynk i magnez oraz witaminy A ,E i B12. Ze względu na wysoką zawartość tłuszczu jest kalorycznym serem, dlatego nie powinna być zbyt częstym składnikiem diety.

Dietetyk radzi: Nadaje się zarówno do dań spożywanych na surowo (sałatki, kanapki) jak i do potraw na ciepło, gdzie nada „ciągnącą” konsystencję.

Cena: ok. 11,50zł
Nowość! Kuracja Online

Napisz do nas!

Umów się na wizytę