POWRÓT

Naturalny miód pszczeli od pszczelarza

miód, zdrowy miód, jaki miód wybrać
Ocena ogólna produktu: 4/5

Skład w 100g:

Tłuszcz: 0,0g
Węglowodany: 79,5g, w tym cukry: 2,0g
Białko: 0,3g
Wartość energetyczna: 1357kJ / 324 kcal

Nasza opinia: Naturalny miód pszczeli to produkt wytwarzany przez pszczoły z nektaru kwiatów lub wydzieliny z żywych części roślin. Jego głównymi składnikami jest glukoza i fruktoza. Zawiera niewielką ilość białek oraz wolnych aminokwasów, z których 50% stanowi prolina. W miodzie obecny jest także potas, fosfor, magnez i wapń oraz w mniejszej ilości żelazo, krzem, siarka, miedź, fluor, cynk i mangan. Zawiera również witaminy z gr. B, kwas foliowy, pantotenowy, nikotynowy i askorbinowy. Dzięki swym wysokoenergetycznym składnikom miód poprawia wydolność serca i reguluje gospodarkę sodowo-potasową. Hamuje rozwój drobnoustrojów, wspomaga odporność organizmu, działa regenerująco i przeciwbólowo. Zawarta w miodzie fruktoza zwiększa zapas glikogenu w wątrobie, przez co przyspiesza proces przemiany materii w tkankach. Wspomaga leczenie chorób skóry, układu oddechowego, pokarmowego moczowego i nerwowego.

Dietetyk radzi: Miód może być używany jako zamiennik cukru, który w porównaniu z miodem nie ma wartościowych składników. Jest dobrym dodatkiem do deserów, wypieków, jogurtów.

Cena: do 30zł /1kg
Nowość! Kuracja Online

Napisz do nas!

Umów się na wizytę