Anna Wolska

AnnaWolskaStrona3
Absolwentka I stopnia studiów na kierunku dietetyka na Pomorskim Uniwersytecie Medycznym, aktualnie magistrantka II roku II stopnia tej samej Uczelni. Żywieniem pasjonuję się od najmłodszych lat, to skłoniło mnie do ukończenia Technikum o profilu technik żywienia i gospodarstwa domowego. Już w tym momencie brałam udział w wielu konkursach, osiągając sukcesy na szczeblu wojewódzkim i ogólnopolskim.

Członkini ekipy Woodstock For Future Health, która wspiera radami żywieniowymi i wykładami uczestników Woodstocku.

Na studiach poszerzam swoje pasje, jestem przewodniczącą dwóch kół naukowych, a dorobek większości Naszych prac możecie zobaczyć TUTAJ.

Doświadczenie zdobywałam na praktykach w szpitalach, poradniach chorób metabolicznych dzieci, oddziałach diabetologicznych, w ośrodkach DPS oraz we współpracy z trenerami personalnymi. Jestem także autorką artykułów na stronach internetowych oraz prowadziłam warsztaty, przede wszystkim w szkołach. Organizowałam także konferencję „Żywienie w chorobach nowotworowych” w Stargardzie.

Do każdego staram się podchodzić bardzo indywidualnie, biorąc pod uwagę preferencje żywieniowe, stan zdrowia oraz prowadzony styl życia. Wiem ,że każdy jest inny i nie ma reguły jeśli chodzi o „jadłospis uniwersalny”. Wychodzę z założenia, ze jeśli człowiek chce, może zrobić wszystko! Jedzenie to nie tylko przyjemność, ale także czynnik wpływający na Nasze środowisko epigenetyczne, co także uwzględniam w przygotowywaniu jadłospisów. Żywienie w jednostkach chorobowych nie jest mi obce, gdyż na tym opierałam swoje studia. Fascynuje mnie zwłaszcza mikroflora jelitowa oraz jej wpływ na organizm człowieka.

Kuchnia zawsze była moją fascynacją. Uwielbiam gotować dania zarówno zdrowe, jak i smaczne. Szczęśliwy styl odżywiania się staram się łączyć z systematyczną aktywnością . Pole dance zajął szczególne miejsce w moim sercu.

>> Anna Wolska – rozwój zawodowy i osiągnięcia

Nowość! Kuracja Online

Napisz do nas!

Umów się na wizytę