Jabłko z kremem jogurtowo-orzechowym

Jabłko z kremem jogurtowo-orzechowym

Przygotowanie:

Jabłko z kremem jogurtowo – orzechowym, to szybka, łatwa i przede wszystkim zdrowa przekąska.

Jedna porcja zawiera jedynie 240 kcal. Ponadto:

  • 7,28 g Białka
  • 11,82 g Tłuszczu
  • 23,44 g Węglowodanów

    Lubisz połączenia słodko-słonych smaków? Ta przekąska jest dla Ciebie! Co więcej – możesz po nią sięgać cały rok!

    Przepis na jedną porcję:

  • 1 duże jabłko lub 2 małe / 200 g
  • 2 łyżeczki masła orzechowego / 20 g
  • 2 łyżeczki jogurtu / 20 g

    Masło orzechowe wymieszać z jogurtem i posmarować grube plastry jabłka. Owoce można też pokroić w kostkę i przygotować sałatkę z sosem jogurtowo-orzechowym.

    Agnieszka_Pompecka-01

    Agnieszka Pompecka
    dietetyk