Jajka faszerowane rzodkiewką

: jajka-faszerowane-rzodkiewka

Przygotowanie:

Te jajka są bardzo smaczne- rzodkiewka przyjemnie chrupie!

Danie dostarcza średnio kcal 292,8 kcal, 25.13g białka, 4.74g węglowodanów, 18.77g tłuszczu

  • 3 jajka
  • 5 rzodkiewek
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Jajka gotujemy na twardo, obieramy je ze skorupki, przekrawamy. Wyjmujemy żółtka i rozdrabniamy. Rzodkiewki siekamy w drobną kostkę, dodajemy do żółtek. Wszystko łączymy z jogurtem naturalnym oraz musztardą. Doprawiamy do smaku. Farsz nakładamy w miejsce po żółtkach.

Przepis autorstwa Pauliny Hofman, autorki bloga:www.smakowitykasek.pl