Kanapki z pastą z awokado i pastą z twarożku

Kanapki z pastą z awokado i pastą z twarożku

Przygotowanie:

Składniki:

  • dwie kromki pełnoziarnistego chleba;
  • pół awokado;
  • pół małej cebulki;
  • 2 łyżki serka twarogowego półtłustego;
  • 2 rzodkiewki;
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego;
  • szczypiorek;
  • sól, świeżo mielony czarny pieprz, pieprz cayenne.




Sposób przygotowania:

Pół awokado rozgniatamy widelcem w miseczce. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę, łyżkę jogurtu naturalnego, mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Smarujemy chleb pastą i posypujemy wierzch pieprzem cayenne. Twarożek mieszamy z pokrojoną w plasterki rzodkiewką oraz łyżką jogurtu naturalnego. Doprawiamy solą i pieprzem. Smarujemy chleb przygotowaną pastą i na koniec posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.



kanapki z pastą z awokado



Źródło: Przepis i wykonanie nadesłane przez czytelniczkę Kingę Jaroszyńską.

Dietetyk_Robert Liepert

Robert Lipert
dietetyk