Serniczki bananowe
SERNICZKI BANANOWE

Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Idealnie sprawdzą się w roli deseru do popołudniowej kawki!

Wartość odżywcza 8 porcji:
  • Energia 666 kcal
  • Białko 36 g
  • Tłuszcze 15 g
  • Węglowodany 103 g
Składniki na 8 porcji:
  • 125 g Ser twarogowy chudy
  • 150 g Banan
  • 60 g Jaja kurze całe (1 szt.)
  • 10 g Mąka ziemniaczana
  • 45 g Daktyle suszone
  • 10 g Cukier waniliowy
Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Wlać do silikonowych foremek na babeczki lub innych wyłożonych papierem do pieczenia. Serniczki piec w temp. 180 stopni C przez ok. 15 minut. Gdy lekko przestygną wyjąć z piekarnika na talerzyk i podać z posiekaną czekoladą na wierzchu. serniczki bananowe

Aleksandra Pasich Dietetyk Olsztyn-01

Aleksandra Pasich
dietetyk

Nowość! Kuracja Online
×

Napisz do nas!

Umów się na wizytę