Twarożek z rzodkiewką

twarozek

Przygotowanie:

Uwielbiam twarożek- to przepis na zdrowe i smaczne śniadanie. Możecie zjeść go solo lub z kromką chleba.

Porcja zawiera 250kcal, 25,8g białka, 1g tłuszczu, 7,9 węglowodanów

  • 200g twarogu chudego,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 100g rzodkiewek,
  • 100g szczypiorku,
  • sól, pieprz

Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy do niego jogurt naturalny, aby nabrał kremowej konsystencji. Mieszamy. Rzodkiewki myjemy i kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek również siekamy. Dodajemy do twarogu, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na 30 minut do lodówki, aby twarożek się ‘przegryzł’.

Przepis autorstwa Pauliny Hofman, autorki bloga:www.smakowitykasek.pl