Marta Heller-Surowiec

Dietetyk Marta Heller-Surowiec w ramach rozwoju zawodowego wzięła udział w szkoleniach i kursach:



Szkolenia:

  • szkolenie „Skuteczna diagnoza i interwencja dietetyczna u pacjentów po 60 roku życia – aspekty teoretyczne i praktyczne” listopad, grudzień 2017r.;
  • szkolenie „Żywienie pacjentów po zabiegach bariatryczych” organizowane przez Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej, maj 2017r.;
  • szkolenie „Dietocoaching I i II stopnia” organizowane przez Centrum Edukacji i Poradnictwa Żywieniowego Nutri Center, wrzesień 2015r.;
  • kurs „Edukator w cukrzycy” organizowany przez Akademię Dietetycznie Poprawni, czerwiec 2015r.;
  • kurs „Dietetyka sportowa” organizowany przez Akademię Dietetycznie Poprawni, czerwiec 2015r.

Uczestniczyła w konferencjach:

  • I Konferencja Naukowa „Otyłość wieku rozwojowego od przyczyn do konsekwencji. Rola chirurgii bariatrycznej w leczeniu otyłości u dzieci”, wrzesień 2016r.;
  • III Konferencja Naukowo-Szkoleniowa „Cukrzyca Dziś wielofunkcyjne wezwanie”, czerwiec 2016r.;
  • Konferencjia VIII Warszawszawskie Dni Nauki o Żywieniu Człowieka „Dietatetyka W Psychiatrii i Neurologii-Gorące Tematy”, kwiecień 2016r.;
  • konferencja szkoleniowa „Odżywianie pacjentów w chorobach nowotworowych” organizowana przez Polskie Towarzystwo Dietetyki, maj 2015r.;
  • XIII Konferencja Naukowo-Szkoleniowa „Żywienie enteralne i parenteralne”, wrzesień 2015r.;
  • II Ogólnopolska Konferencja Dietetyki „Congressus Dietetica”, marzec 2012r.

Występowała na konferencjach:

  • Przeprowadziła wykłady: „Rola białka, tłuszczy i węglowodanów w organizmie sportowca” oraz „Dieta wegańska dla biegaczy” na konferencji p.t. „Żywienie i suplementacja osób aktywnych fizycznie”, luty 2017r.;
  • II miejsce: II Międzyuczelniana Konferencja Studenckich Kół Naukowych w Opolu “Zachowania żywieniowe, a wykształcenie osób podejmujących kluczowe decyzje dotyczące żywienia rodziny na przykładzie rodziców dzieci w wieku przedszkolnym”, maj 2014r.;
  • III miejsce: Konferencja „Interdyscyplinarny wymiar zdrowia publicznego” w Zabrzu, „Zachowania żywieniowe matek aktywnych i nieaktywnych zawodowo w aspekcie kształtowania prawidłowych nawyków żywieniowych dzieci w wieku przedszkolnym”, listopad 2013r.

Jest autorką/współautorką artykułów:

Prowadziła warsztaty:

  • ,,Jak zachować dobre zdrowie, samopoczucie i wygląd po 60-tce?”
  • Cykl 10 warsztatów „Zdrowy Styl Żywienia” w Powiecie Bieruńsko-Lędzińskim;
  • „Zasady żywienia dzieci w wieku przedszkolnym”- szkolenie dla rodziców dzieci z Dąbrowy Górniczej- Przedszkole nr 36 w Dąbrowie Górniczej, marzec 2013 (będąc członkiem SKN Młodych Edukatorów).