Kanapki z pastą z awokado i pastą z twarożku
Kanapki z pastą z awokado i z twarożka-01

Składniki:
  • dwie kromki pełnoziarnistego chleba;
  • pół awokado;
  • pół małej cebulki;
  • 2 łyżki serka twarogowego półtłustego;
  • 2 rzodkiewki;
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego;
  • szczypiorek;
  • sól, świeżo mielony czarny pieprz, pieprz cayenne.


Sposób przygotowania:
Pół awokado rozgniatamy widelcem w miseczce. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę, łyżkę jogurtu naturalnego, mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Smarujemy chleb pastą i posypujemy wierzch pieprzem cayenne. Twarożek mieszamy z pokrojoną w plasterki rzodkiewką oraz łyżką jogurtu naturalnego. Doprawiamy solą i pieprzem. Smarujemy chleb przygotowaną pastą i na koniec posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.

kanapki z pastą z awokado

Źródło: Przepis i wykonanie nadesłane przez czytelniczkę Kingę Jaroszyńską.

Dietetyk_Robert Liepert

Robert Lipert
dietetyk

Nowość! Kuracja Online

Napisz do nas!

Umów się na wizytę