Keks otrębowy:
keks otręboiwy, keks zdrowy

Składniki:
180 g Jaja kurze całe (3 szt.)
100 g Otrębów pszennych
50 g Otrębów owsianych
200 g Jogurt naturalny
50 g Dżem owocowy wysokosłodzony (domowej roboty)
25 g Stewi w proszku
8 g Proszku do pieczenia (1,5 łyżeczki)
180 g Mieszanki studenckiej

Do miski wsypać otręby, wbić jajka oraz dodać jogurt. Wszystko wymieszać mikserem. Do masy dodać dżem, stewię, proszek do pieczenia i ponownie wymieszać. Na koniec dodać posiekane bakalie, ok. 20g zostawić do dekoracji ciasta. Masę wylać na blaszkę i udekorować resztą bakalii. Piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut.

Ciasto podzielić na 12 kawałków, wówczas:
1 porcja=120 kcal



Nowość! Kuracja Online

Napisz do nas!

Umów się na wizytę