Kiełkujący ryż z warzywami i twarogiem wędzonym
Kiełkujcy ryż z warzywami i serem wędzonym

Przed Wami kolejny przepis na szybki, wegetariański obiad. Z podanych składników przygotujecie jedną, sycącą porcję! Wypróbujcie koniecznie!

Wartość odżywcza dla 1 porcji:
  • Energia 476 kcal
  • Białko 26 g
  • Tłuszcz 15,2 g
  • Węglowodany 50,6 g
Składniki:
  • 50 g kiełkujący ryż
  • 200 g warzywa na patelnie
  • 100 g twaróg wędzony
  • 5 g oliwa z oliwek
Przygotowanie: Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Warzywa smażymy na łyżeczce oliwy, aż będą miękkie. Ugotowany ryż dodajemy do warzyw na patelnie i podgrzewamy jeszcze przez chwilę. Na końcu dodajemy pokruszony, wędzony twaróg.

kiełkujący ryż z warzywami i twarogiem wędzonym

Dietetyk Sylwia_Jajuga-01

Sylwia Jajuga
dietetyk

Nowość! Kuracja Online
×

Napisz do nas!

Umów się na wizytę