Prosty i sycący krem paprykowo-pomidorowy z fetą i soczewicą
rozgrzewająca zupa z soczewicy

Pyszna i rozgrzewający krem z warzyw będzie wspaniałym pomysłem na obiad dla całej rodziny!

Wartość odżywcza w 1 porcji:
  • Energia 378 kcal
  • Białko 20,5 g
  • Tłuszcze 6,6 g
  • Węglowodany 61,7
Składniki na 4 porcje:
  • 4 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 marchewki średniej wielkości
  • 2 papryki
  • 500 g passaty pomidorowej BIO
  • 1 łyżka oleju
  • 200 g soczewicy
  • 100 g sera feta 12% tłuszczu
  • Natka pietruszki
  • Sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, curry, oregano, kmin rzymski
Przygotowanie: Soczewicę ugotować al dente. Cebulę i czosnek pokroić i dusić przez 2 min. Dodać startą marchewkę i pokrojoną w kosteczkę paprykę. Podlać wodą i dusić do momentu aż warzywa będą miękkie. Dodać passatę pomidorową, zagotować, dodać soczewicę i fetę. Pozwolić aby się rozpuściła. Podawać z posiekaną natką pietruszki

rozgrzewająca zupa z soczewicy z fetą

Dietetyk Tomiła Karwowska

Tomiła Karwowska
dietetyk

Nowość! Kuracja Online
×

Napisz do nas!

Umów się na wizytę