Sernik ze skórką pomarańczową
sernik ze skorka pomaranczowa

Składniki:
1000 g Ser twarogowy chudy
240 g Jaja kurze całe (4 szt.)
70 g Skórka pomarańczowa
150 g Jogurt naturalny
20 g Olej rzepakowy uniwersalny
40 g Stevia w proszku
8 g Cukier wanilinowy

Białka oddzielić od żółtek, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Stevię wymieszać z jogurtem.Twaróg zmiksować z jogurtem, żółtkami, olejem. Dodać skórkę pomarańczową i pianę, delikatnie wymieszać łyżką. Wylać na okrągłą blachę. Piec 40 minut w 180 stopniach.

Ciasto podzielić na 16 kawałków, wówczas:
porcja= 115 kcal.

sernik z pomaranczowa skorka
Nowość! Kuracja Online

Napisz do nas!

Umów się na wizytę