Szarlotkowy deser z cynamonem
szarlotka Anna Hajost

Letnia odsłona zdrowej i sycącej szarlotki idealna na upalne popołudnia. Orzeźwia, chłodzi i odżywia cały organizm!

Wartość odżywcza 1 porcji:
  • Energia 357 kcal
  • Białko 12 g
  • Tłuszcze 12 g
  • Węglowodany 56 g
Składniki:
  • 1 średniej wielkości jabłko
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 1 mały jogurt naturalny (150g)
  • 10 g orzechów włoskich
  • ½ łyżeczki cynamonu
Przygotowanie: Jabłka obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Następnie odsączyć je z nadmiaru wody i wymieszać z cynamonem. W wysokim pucharku układać naprzemiennie płatki owsiane, jabłka z cynamonem oraz jogurt. Przygotowany deser chłodzić w lodówce około 2 godziny. Przed podaniem posypać posiekanymi orzechami.

szarlotka anna hajost

Dietetyk_Anna Hajost-01

Anna Hajost
dietetyk

Nowość! Kuracja Online
×

Napisz do nas!

Umów się na wizytę