POWRÓT

Soczewica czerwona Bio – BIO PLANET

Soczewica czerwona, po co jesc soczewicę
Ocena ogólna produktu: 5/5

Skład w 100g:

Tłuszcz – 2,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g
Węglowodany – 59 g, w tym cukry – 2,0 g
Białko – 25 g
Sól – 0,02 g
Wartość energetyczna – 1597 kJ / 378 kcal

Nasza opinia: Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Jest dobrym źródłem białka i błonnika. Zawiera żelazo i kwas foliowy, dlatego polecana jest dla kobiet w ciąży i osób z niedokrwistością. Ponad to dostarcza magnezu, potasu, fosforu, cynku i witamin z gr. B oraz K. Soczewica czerwona stabilizuje poziom cukru we krwi oraz posiada niski indeks glikemiczny, więc może być spożywana przez diabetyków. Dzięki błonnikowi zapewnia długie uczucie sytości, a także wspomaga przemianę materii.

Dietetyk radzi: Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Nie wymaga wcześniejszego moczenia.

Cena: ok. 5,50zł
Nowość! Kuracja Online

Napisz do nas!

Umów się na wizytę